Home

23 januari 2015: Strategie voor ontwikkeling voormalig marinevliegkamp bekend. Lees meer.

Bekijk ook de film over de ontwikkelstrategie voor Locatie Valkenburg.

Groen wonen en werken, dicht bij duinen en stad

Dicht bij de duinen en midden in de Randstad ontstaat een aantrekkelijk landschap. De gemeente Katwijk en het Rijksvastgoedbedrijf werken samen aan een bijzonder mooi gelegen en duurzame woonwijk met veel plek voor water en groen. Er komen maximaal 5.000 woningen, diverse voorzieningen en volop ruimte voor sport en spel. In de verschillene woonbuurten is voor ieder wat wils: van een vrije kavel tot prachtige appartementen en van een eengezinswoning aan de duinrand tot een moderne villa aan het water. Hier kun je wonen in de luwte van het duinlandschap, maar ook dichtbij Katwijk, de historische binnenstad van Leiden en de internationale levendigheid van Den Haag. Wind-, zonne-energie en hightech-oplossingen staan garant voor duurzame en betaalbare energie, ook op de lange termijn. Locatie Valkenburg is daarmee de eerste woningbouwlocatie in Nederland die geheel zelfvoorzienend is in energie. En straks een gewilde groene woonwijk, midden in de Randstad!

Meer weten?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief, kijk eens op Facebook of volg ons op Twitter @LocValkenburg.

Stand van zaken mei 2017

De komende periode werken het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Katwijk aan de voorbereidingen voor de eerste woningbouwlocaties. De planning is erop gericht om in 2020 de eerste 325 woningen op te leveren. Hoe de eerste woningen worden ontwikkeld en vanaf welk moment kan worden ingeschreven voor een woning, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Tegelijkertijd vindt er onderzoek plaats naar de inpassing van een testlocatie voor drones, zonder dat dit ten koste gaat van de leefbaarheid en kwaliteit van de woningbouwlocatie. De woningbouwopgave van 5.000 woningen staat daarbij niet ter discussie.